נהיגה ללא טסט
בגין עבירה של נהיגה "נהיגה ללא רישיון בתוקף", מוגש כתב אישום לבית המשפט לתעבורה רק בחלוף שנתיים מיום הפקיעה; כל זאת מתוקף רפורמה שאושרה בראשית שנת 2017. כתב-אישום בגין עבירה זו של "נהיגה ללא רישיון בתוקף" יוגש רק במקרים בהם חלפו שנתיים מום פקיעת הרישיון.
לעתים, מוגש כתב אישום בגין עבירה זו שלא בצדק בשל אי רישום מדויק במסוף המשטרתי.
בכל מקרה בו מוגש כתב אישום בגין "נהיגה ללא רישיון בתוקף", מומלץ להיוועץ עם עורך-דין לתעבורה, הבקיא ברזי התחום ומכיר את מדיניות הענישה הקיימת בעבירות מסוג זה.
עורכי הדין במשרד דוידוב-בנימיני ושות', הם בעלי ניסיון רב בייצוג מבקשים בהליכים מעין אלה בבתי המשפט לתעבורה בכל רחבי הארץ.
מספר תאונות הדרכים במדינת ישראל נמצא במגמת עלייה מתמדת. בפעמים אחדות עולה כי נהגים שהיו מעורבים לפחות חלק מהתאונות, מחזיקים ברכב שאינו בעל רישיון רכב בתוקף. נהיגה ללא טסט הפכה לאחת הבעיות החמורות ביותר, ומערכת המשפט בישראל מתייחסת אליה בכובד הראש הראוי לה; עם חקיקות כבדות, עונשים כבדים אף יותר, ובעיקר תסבוכת שלא קל לצאת ממנה.
מהי הענישה המקובלת על נהיגה ללא טסט לרכב?
ראשית, כדאי להסביר, כי הענישה על נהיגה ללא טסט תלויה במספר גורמים. ראשית, אם מדובר על נהג שנתפס בעת נהיגה ללא רישיון הרכב, כאשר מדובר ברישיון שפקע עד לתקופה של כחצי שנה מיום הפקיעה, יירשם לנהג קנס על סך של כ-250 ₪.
המצב שונה בתכלית אם מדובר בנהג שנתפס כאשר ברשותו רישיון רכב שאינו בתוקף למעלה מחצי שנה. אז, יזומן לדיון בבית המשפט לתעבורה. הענישה עצמה תנוע מקנס כספי ויכולה גם להגיע למאסר בפועל, בהתאם למספר גורמים המשפיעים באופן ישיר על תהליך קבלת ההחלטות בבית המשפט בעניינו של הנהג:
- וותק – ככל שהנהג יהיה צעיר יותר על הכביש (כלומר נהג חדש), כך יוכבד העונש. החשיבה המקובלת היא שנהג חדש יותר אמור להיות בקיא בחוקי התנועה ולהיות מודע להם וקשוב להם.
- היסטוריה – האם לנהג ישנן עבירות נוספות מהעבר? עד כמה הן חמורות? כמות העבירות ומידת ההחמרה שלהן, תשפיע מאוד על הענישה שתתקבל בסופו של דבר.
- מתי פקע רישיון הרכב? – זהו כנראה הגורם המשמעותי ביותר בתהליך קבלת ההחלטות. דינה של נהיגה בכלי רכב שרישיונו פקע לא מזמן (עד לפני חצי שנה), שונה בתכלית מדינה של נהיגה ארוכת שנים ברכב ללא רישיון.
- שנת ייצור – רכבים ישנים הם הרבה פחות בטיחותיים מרכבים חדשים ועלולים להוות סכנה ממשית לא רק לנהג עצמו, אלא גם לשאר משתמשי הדרך.
עצרו אתכם בעקבות נהיגה ברכב ללא טסט? בואו להתייעץ איתנו!
משרדנו – דוידוב-בנימיני ושות' מספק ייעוץ וייצוג משפטי לנהגים שהואשמו בעבירות תנועה מזה שנים ארוכות, ועומדים על זכויותיהם והאינטרסים שלהם בעקשנות, נאמנות ושקיפות מלאה. המאבק נגד מערכת המשפט עלול להיות לא פשוט כלל, ומשרדנו מציע שירותים מקצועיים ברמה הגבוהה ביותר, עד להצלחה מלאה.
נהיגה ללא רישיון רכב
"נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף" (טסט לרכב) הינה עבירה בה מוגש כתב אישום לבית המשפט לתעבורה בהתאם לאורך התקופה בה לא היה הטסט בתוקף; בכל מקרה כזה, בו מוגש כתב אישום (הזמנה לדין) בגין עבירה זו ("רישיון הרכב פקע"), מומלץ להיוועץ בעורך דין לתעבורה אשר בקיא ברזי המקצוע ומופיע בבתי המשפט לתעבורה וזאת לאור מדיניות הענישה המקובלת כיום בבתי המשפט לתעבורה.
"נהיגה כשרישיון הרכב פקע": החוק קובע במסגרת הוראות סעיף 2 לפקודת התעבורה [נסח חדש], התשכ"א-1961 כי קובע שתי חובות שנהג ברכב חייב לעמוד בהן. הראשונה, הרכב צריך להיות רשום בהתאם להוראות החוק; והשנייה, יש להחזיק ב"רישיון רכב בתוקף". הוראות פקודת התעבורה חלות גם על בעל הרכב במקרה בו הוא מתיר נהיגה במכונית לנהג אחר. במקרה כזה בעל הרכב עלול להיות צפוי לעונש גם אם לא הוא בעצמו נהג ברכב בעת שהרכב שהיה ללא טסט בלי קשר לנהג עצמו.
אדם אשר נוהג ברכב שאינו שלו, מחובתו לבדוק שרישיון הרכב בתוקף ושהרכב רשום בהתאם לחוק.
בכל מקרה בו קיבלת דו"ח/הזמנה לדין בגין "נהיגה ברכב כשריון הרכב פקע", כדאי מאוד להיוועץ עם עורך דין לתעבורה.
עורכי הדין במשרד דוידוב-בנימיני ושות', הם בעלי ניסיון רב בייצוג מבקשים בהליכים מעין אלה בבתי המשפט לתעבורה בכל רחבי הארץ.