נהיגה בקלות ראש
ישנם מקרים בהם השוטרים בוחרים – בהתאם למקרה – להחמיר עם הנהג שתפסו בגין עבירה כלשהי (מה שכנראה גם יחמיר את ענישת בתי המשפט), ולייחס לו אישום בגין נהיגה בקלות ראש שמשמעותו, הוכחה בפני מערכת המשפט כי הנהג אינו מתייחס לחוקי התנועה ברצינות הראויה להם, ואף נוהג בהם בזלזול, מה שמסכן הן את הנהגים האחרים על הכביש וכמובן גם את עצמו.
באילו מקרים יואשם נהג בגין נהיגה בקלות ראש?
נהיגה בקלות ראש מתייחסת למקרים בהם הנהג מבצע עבירה או ביודעין, ו\או שיש בה נזק לעצמו ולשאר הנהגים והמשתמשים בדרכים. הנהג יהיה מודע כמעט ברוב המקרים (כי הרי אין נהג שלא מודע לכך שהצצה בפלאפון בזמן נהיגה היא מסוכנת) לסכנה שבמעשיו, ובכך מפגין זלזול מובהק בחוק. להלן מספר דוגמאות לאישומים בגין נהיגה בקלות ראש:
- כאשר הנהג עשה שימוש בטלפון הנייד במהלך הנסיעה וכך הוסחה דעתו ונגרמה תאונת דרכים.
- כאשר הנהג עלה על הכביש תחת השפעת סמים ואלכוהול.
- כאשר הנהג מסיע פריט מסוים על גג הרכב והוא נוהג כך שיד אחת מתפעלת את ההגה, והיד השנייה תומכת בפריט שעל הגג.
- כאשר הנהג אוחז כוס משקה או מוצר מזון בידו האחת, והיד השנייה מתפעלת את ההגה
- ועוד
אז מה משמעות של נהיגה בקלות ראש?
ובכן, בתקנה 21 סעיף ג' לתקנות התעבורה, קיימת עבירה דומה לעבירת הנהיגה בקלות הראש, בשם 'נהיגה בחוסר זהירות'. ההבדל ביניהן נובע בעיקר בחומרת התנהגותו של הנהג, ויכולתו לקחת אחריות על תוצאות מעשיו, והמודעות לסכנה שבמעשיו. אם כן, עבירה בגין חוסר זהירות הינה קלה יותר מעבירה שבנהיגה בקלות ראש, ואף לא תמיד תחייב העמדה לדין. דוגמא קלאסית אחת לנהיגה בחוסר זהירות הינה נהג שנכנס לצומת תוך שאינו שם לב לקיומו של תמרור עצור.
במידה והואשמתם בנהיגה בקלות ראש, עורכי הדין במשרדנו – דוידוב-בנימיני ושות' יעמדו לשירותכם למתן ייעוץ, ליווי והכוונה בתהליכים המשפטיים כולם. אנו נעמוד לצדכם במטרה להקל את הענישה, בשאיפה לבטלה לחלוטין במידת האפשר. וזכרו, עדיף לפעול בהקדם מאשר מאוחר מידי.